torsdag den 12. november 2015

DIY pumpkin spice latte

Når dagene er grå, tågen ligger smukt og omfavner landskabet, så kan en varm og god drik gøre alverden for ens sjæl.

Jeg laver næsten dagligt en hjemmelavet 'Pumpkin Spice Latte', den smager af efterår og godhed. Og så er den hamrende nem selv at brygge.

Først og fremmest skal man bruge 'Pumpkin pie spice' (Fantastsk til at bruge i bagværk også),
der består af: 
- 3 tsk stødt kanel  //  - 1 tsk stødt muskatnød  //  - ½ tsk stødt nellike  //  - 1 tsk stødt ingefær
Krydderierne blandes godt sammen og kan hældes i en lille lufttæt beholder eller et krydderiglas.

For at lave latten hælder jeg en dl mælk og 1/4 tsk af krydderiet i et keramikkrus og giver det 45 sek i mikroen. // Med en lille mælkepisker piskes mælken skummende, mens jeg laver en lille espresso. // Espressoen hældes i og latten pyntes med et lille nip af krydderierne.

Den smager vidunderligt og varmt!




This time of year I love making my own Pumpkin spice latte. 

I use pumpkin pie spice & since I live in Sweden it's not something we have in the stores, so I make my own. For that I use: - 3 teaspoon ground cinnamon // - 1 teaspoon ground nutmeg // - ½ teaspoon ground cloves // - 1 teaspoon ground ginger

I add 1/4 of a teaspoon of the spice to 1 dl milk and heat it for 45 sec in the microwave. Use a little electric milk foamer afterwards while I make 1 espresso. Pour it in and sprinkle a tiny dash of the spice on top and voilá - your very own pumpkin spice latte. It tastes wonderful! 




.